Oh hati: tak suwit la awak ni




Tiap hari kita wajib tunaikan solat lima waktu. cer kita bayangkan, kalo la kita tak diperintahkan solat, rasa kosong tak. 

tiap masa asik buat dan pikirkan hal dunia aje. memandangkan kita diwajibkan solat, so macam mana sibuk pun, kita akan luangkan masa untuk dating ngan ALLAH.

kalo solat tu ALLAH tak suruh, mesti hidup manusia ni hanyut je. solat tu kan kekuatan. bak kata pepatah, solat tu tiang agama.

ibarat macam kita ade awek atau pakwe, kita cakap sayang tapi kita tak sms die, tak kol die. tak ingat kat die. tak suwit la kan. lama2 nanti kita lupa kat die. die pun lupa kat kita.

sampai nak sebut nama die pun nanti kita lupa. macam tu la kalo orang tak solat kot. tak suwit ngan ALLAH. bak kata Ostad, ALLAH tu sangat suwit.

so, kalau betul2 cintakan ALLAH, luangkan masa dengan ALLAH lima kali sehari. selalu2 la baca surat cinta dari ALLAH. baru la cinta tu selalu wangi.

sama2 la kita perbaiki solat dan diri kita.

ps: aku pun tak cukup suwit lagi.



 
 Terima kasih sudi baca sampai pengsan ^___^

14 rajin komen:

Izzah Idz said...[Reply to comment]

best entry ni..
Allah mmg Suwwwiiiittt..I Love Allah ^__^

Iffah Afeefah said...[Reply to comment]

bab ni ai x sweet lg

Papa Mifz said...[Reply to comment]

samo2 la kito beribadat yo...

Saiazuan said...[Reply to comment]

dlu aku rsa x serba salah langsung klu x solat.. skrng ni, klu bgn lewat (miss subuh) memang rasa menyesal

Eera Shera said...[Reply to comment]

@Izzah Idz kite je yg selalu tak suwit

Eera Shera said...[Reply to comment]

@Iffah Afeefah same la hehe

Eera Shera said...[Reply to comment]

@Papa Mifz iyo boto tu

Eera Shera said...[Reply to comment]

@Saiazuan bagus la tu ade rase mcm tu

ABU said...[Reply to comment]

entry ni pun sweet jugak..dgn msg yg di sampaikan.. double2 sweet :D

ciK LyndaWawa said...[Reply to comment]

Allah akan tolong kita klu kita ingat Allah..

Ct Aja said...[Reply to comment]

saya pon....x ckup kusyuk....

JIJI YU said...[Reply to comment]

ostad mane tu

AmirFX said...[Reply to comment]

Nice inpo Eeera.. Insaf kejap...

Eera Shera said...[Reply to comment]

ostad mane ntah..haha