Koleksi peribadi: Trip ke Lata Belatan, Besut


amik guna C3.. tak secantik macam guna Nikon.haha...


Salam. hari kames kelmarin ade field trip kat Lata Belatan, Besut, Terengganu. pi pagi balik petang. misinye nak sampling fungi atau nama kampungnye kulat. 

tak banyak pun berposing penuh gaya dalam hutan tu. sebabnye aku demam hari tu. sampling sambil dok uhuk2..acum2.. kepala pun berat..

lepas collect sample, kena identify pulak. sape tau kulat ape ni...
ade banyak lagi..fenin2..


masa tu pikir nak cepat2 setelkan keje, nak makan nasi ayam yang dah dibeli masa bas singgah kat Penarek dan nak balik awal. rasa cam tak enjoy je trip kali ni. aku cam tak ade mood....

oh ye.. dalam keadaan aku yang tak sihat tu, ade jugak yang amik kesempatan. aku yang baru lepas kekenyangan melantak nasi ayam sambil dok rilek2 tepi sungai baru sedar yang ade makhluk lain pun same2 kenyang. pacat la ape lagi. sedap2 je curik darah orang.

selalu dah kena. tapi yang kali ni menggelikan sesangat. aku dah siap garu2 pacat tu. lutut kena gigit nyamuk. aku pun garu ler. tetibe tergaru benda lembik. eeeiii...yaksss!! sedap kan darah aku..mesti manis.. sampai besar gedabak doh badan die. dia nak jalan pun dah cam tak larat. dah sebesar jari kelingking tu...yeww..

emm..aku rasa Lata Belatan ni tak ade la best sangat. aku lagi suka Lata Tembakah. tak lah jauh sangat dua tempat tu. area Besut gak. tah la nak cite lebih2 bukan selalu pi pun. air terjun Lata Tembakah lagi cantik. kalo panjat tangga sampai aras 3, korang boleh tengok air terjun yang tinggi kat situ. ade tempat rehat kat situ. siyes cantik. tenang je dengar bunyi air tu. 

air terjun Lata Tembakah. tak jelas sangat kan..kena tengok sendiri la.
ps: update tengah malam buta. nantoknye...zzzz..zz..kroh..kroh..



 
 Terima kasih sudi baca sampai pengsan ^___^

12 rajin komen:

hazanis said...[Reply to comment]

lama dah xdtg sini...waaaa rindu...sob sob...:(

Ezad Skytech said...[Reply to comment]

sy tak pernah lagi jejakkan kaki ke Terengganu ni..hee~

#wahhh...macam syok kat Lata Tembakah tu...ada air terjun...(^^,)

Saiazuan said...[Reply to comment]

cantik air trujn dia.. :D

teratak hati said...[Reply to comment]

bestnye g air terjun dpt hirup udara segar..

Iffah Afeefah said...[Reply to comment]

woowww bestnye la

cik Kartun said...[Reply to comment]

best nye..jeles la tngok air tejun tu.hahaha pacat?? tu x suke

Bro Ahmad said...[Reply to comment]

Cantiknya eera..tentu best kat sana kan2 hehee

eera tolong undi bro untuk menang ini

http://www.trioseposen.com/2011/11/gadget-impian-bro-ahmad-ialah-iphone-4s.html

JIJI YU said...[Reply to comment]

tak caka p pergi sana

Eera Shera said...[Reply to comment]

hazanis, nanti bile2 free pi la..

Eera Shera said...[Reply to comment]

ezad, tganu ni byk gak tmpt best2..pulau2 pun cantik..

Eera Shera said...[Reply to comment]

zuan, cantik kan ;)

teratak hati, betul rasa tenang je

iffah, a ah tau tak pe..hehe

cik katun, rasenye takde sape yg suka pacat..huhu

bro ahmad, sy ke tempat tu yg cantik..hahaha

jiji, ckp dah ni..hehe

Ct Aja said...[Reply to comment]

kan best kalau jenguk kot tingkap rumah de air terjun cam2.....amanny arasa...hihihi