Blogging dapat duit ke?

Salam.

Ada member aku tanya, betul ke blogging dapat duit? bila aku cakap ya, punya la eksaited muka dia. mungkin bagi dia, duit tu senang 2 je nak masyuk. padahal..hehe..yang dah top tu boleh la dapat. yang baru nak hidup macam aku ni..tak merasa lagi setakat ni.

tak pernah lagi dapat BE dari nuffnang. wuwuwu.. yang aku selalu dapat hadiah dari segmen atau contest yang aku join je la. tu pun kemain lagi seronoknya. al-maklum la. tak pernah nak dapat hadiah senang2 macam tu je. hihi..

duit. mesti la nak! tapi cer kita tolak tepi dulu pasal duit. cer pikir balik sebab apa kita buat blog. kalo aku dulu sebab suka. sebab boleh tulis pape. kat pesbuk tak boleh buat esei 700 patah perkataan kan.

walopun tak pernah lagi dapat hasilnya (nuffnang kecian kan la saya..hehe).. tapi puas je berblog. sebab dah minat kan. kalo kita buat benda yang kita minat, kita akan rasa puas. rasa hepi. tak kira la orang suka ke tak. orang nak kutuk ke. nak serang ke. orang kata buang masa ke.

yang penting, blog ni tempat aku simpan banyak kenangan, kongsi pengalaman dan boleh je nak membebel ke, berjiwa-jiwa ke, bergurau senda ke..err..hehe..boleh la buat kenang-kenangan di hari tua..haha ;p

soal dapat duit tu..tengok la kalo ada rezeki. tapi sure la kena usaha lebih kan. semangat kena kental dan pejal. nak dapat hasil bukannya sekelip mata. 

tapi sure la minat tu mesti ada. kalo tak, tak jalan la kerja apa pun...


ps: tak sempat nak terjah awak2 yang baru masuk sini especeli yang dari segmen Lulu tu. nanti aku terjah korang ek ;)



 
 Terima kasih sudi baca sampai pengsan ^___^

10 rajin komen:

cik Kartun said...[Reply to comment]

yupp stuju ^^,
buat ikut kepuasan..

Saiazuan said...[Reply to comment]

duit tu bonus n rezeki ble blog.. klu xdpt tu, bkn rezeki la.. :)

teratak hati said...[Reply to comment]

btl tu,yg pnting sbb minat kn..:)

AmirFX said...[Reply to comment]

Setuju2.. Nak dapatkan something kena usaha dulu.. Duit akan datang dengan sendirinya...

Si qusowt said...[Reply to comment]

ahaks,.boley je klo nk buat duit gune blog ni..samda nak ngn xnak je la..:)
tapi qusowt xmint la..blog just untuk kongsi crite n bg pndgn..:)

ABU said...[Reply to comment]

kalau ramai pengunjung.. ramai yg klik iklan blh la dapat duit.. kalau tak macam anu nu.. bebulu je la nak tunggu BE

Saiazuan said...[Reply to comment]

Selamat Hari Raya Aidiladha
kepada semua Umat Islam Seluruh Dunia
Terutamanya Pembaca Setia Saiazuan Blog (",)

ingat,
berhenti makan sebelum kenyang hehe

Kancil 8349 said...[Reply to comment]

sabar....kancil pun belum dapat lagi...hehehe...insya Allah kita akan dapat...sekurang2nya kamu dapat hadiah dari GA dan segmen...kancil baru satu je

Eera Shera said...[Reply to comment]

tunggu korang belanja la..cepat sape nak belanja ni ;)

Ct Aja said...[Reply to comment]

sy pon....tak pernah dapat lg..hihihi. jarang skali nak bk nufnang..