Segmen naikkan trafik blog


salam.

Sekarang ni selalu pulak dah aku join  segmen. Ada yang cakap aku rajin ek join segmen. secara jujurnya, niat nak join segmen ade la beberapa sebab. antaranya nak tambah follower. tapi aku tak gila follower sangat. jap. bukan tak nak follower, tapi aku bersyukur ngan kawan2 yang aku ada sekarang. aku amat menghargainya.

segmen boleh naikkan trafik blog. walaupun tak jamin lagi orang akan follow, tapi at least dorang akan singgah dan mostly akan drop komen. aku mengaku, aku agak pentingkan trafik dan komen. bila orang komen, dapatlah tukar pendapat kan. dan dapat juga bermesra bersama peminat. ops..bajet artis la pulak.

ada jugak blogger yang buat segmen, invite kita untuk join segmen dia. sebagai tanda sokongan kepada rakan blogger, dan ada pulak kesempatan masa, aku join la. ape salahnya kan memeriahkan majlis.hehe.. dalam masa yang sama, kita tolong blogger tu promote blog die jugak kan..

tak ada idea nak buat entri? join segmen dah dapat satu entri. nak2 pulak yang buat segmen yang mintak kita untuk cerita itu ini. senang je kan. 

segmen yang bagi hadiah atau omputeh kata, 'giveaway'. ni lagi syok. untung badan, dapat la hadiah. setakat ni dah dua kali aku dapat. padahal selama ni tak pernah dapat pun cabutan bertuah. nak buat cane dah tak ada tuah. tuah ku bermula bila berblogging (ah poyo la)..

see..manyak untung lor.. tapi jangan la join segmen sampai tak ada entri sendiri. agak2 la yek. bagus kan dorang yang buat segmen ni. bagi aku, segmen ni untuk suka2 gak. best ape..macam main game.

ps: aku teringin nak buat, tapi ade ke yang nak join...



 
 Terima kasih sudi baca sampai pengsan ^___^

16 rajin komen:

NasZ said...[Reply to comment]

buat je. insya Allah ada yang join tu.

monster kecik said...[Reply to comment]

mst ade je yg nk join. hihi :)

Faz Abas said...[Reply to comment]

seronok tengok nombor banyak kat "followers" dan juga ada trafik yang tinggi, tapi lagi seronok kalau dapat pembaca setia yang baca cerita pendek bersambung yang saya tulis... jom singgah www.kisah-dan-kasih.blogspot.com.

aizamia3 said...[Reply to comment]

akak dah lama tak join segmen.. ada yang invite tapi keadaan diri yang tak stabil buat akak terpaksa menolak.. sedih tapi kalau dipaksa idea pun jadi tak best.. :(

yura said...[Reply to comment]

mesti ader punye y nak join.... kne yakin tau hehehe

purpl3h0lic said...[Reply to comment]

tujuan kite same . anyway entry khas untuk cik ungu : tengok sinie

Bro ahmad said...[Reply to comment]

semoga berjaya yeakk eera

msredcheesecake said...[Reply to comment]

Msred selalu join segmen weekend... Tade idea nak update entry... Hheeee

Ini Kisah Tia said...[Reply to comment]

segmen ni sebenarnya lebih kepada memperkenalkan kita kepada blog2 yang belum pernah kita singgah :)

ikatankasihku said...[Reply to comment]

bertambahlah 4lowers nanti :)

ikatankasihku said...[Reply to comment]

kira oaritla tu dah dua kali dapat..rezeki tuuuu... :)

budak penjara said...[Reply to comment]

xyah la cari follower ramai sngt..t dh perasan jd star,lupa kawan2 plak..hehe

Eera Shera said...[Reply to comment]

star?lambat lagi..haha

Ezad Skytech said...[Reply to comment]

hee..try je buat...first time buat memang la rasa macam tu..nanti da masuk 2-3 kali..ok la tu..hee~

Pen MErah said...[Reply to comment]

akak cuba nk join segmen gak tp skg ni kebizian skit.muahahaaa

Eera Shera said...[Reply to comment]

kena cari idea dulu nak buat segmen ape..hehe