Segalanya tak mustahil terjadi



Masterpiece fanpage.Silalah LIKE. arigatou ^^


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Semua orang ada impian dan cita-cita. tapi kalo tak berusaha tak dapat la apa yang nak dicapai (ah intro macam orang fail spm paper bm!)

tapi dalam dok berusaha tu, macam2 dugaan ada. macam2 halangan. selalu je fokus tu lari. menghilang dan menjauh...................zzzz...kroh krohhh.........ops sori tetido!

istiqamah atau constant tu penting. tapi bese la...

hidup ada pasang surut. sampai kadang2 kita lupa ke mana destinasi kita sebenarnya. terlalu sangat membiarkan diri dibawa ombak, ikut arus laut. 

tenggelam timbul. ada masanya rasa macam 'oh boleh buat mende ni.' semangat tu berkobar-kobar..

ada masa pulak...'oh aku tak tau apa aku buat'..hilang terbang melayang dah semangat tu.

rasanya tu bese terjadi. tapi asalkan kita tak patah semangat dan berputus asa. ingat, ada makhluk bertanduk yang selalu kaco kita. suka dia kalo kita mengalah dan berputus harap.

ps: harapan sentiasa ada pada mereka yang tak berhenti berharap. berdoa la ;)


    
Terima kasih sudi baca sampai pengsan ^___^

5 rajin komen:

BCJ said...[Reply to comment]

huhu..harap2 esok menjadi lebih baik dr hari ni..amin..(:

zareliqa afiqa said...[Reply to comment]

Betul2! :) Nice~

teratak hati said...[Reply to comment]

doa dan usaha tu penting..:)

aizamia3 said...[Reply to comment]

jangan berharap sebaliknya terus berusaha.. insyaAllah berjaya.. kalau berharap tanpa usaha tak ke mana..

Nong Andy said...[Reply to comment]

hahaha.... boleh-boleh tertidur time tulis n3.. mcm si luffy tetido time makan ke Eeara hehehe...