Banjir di Metro Kajang

Masterpiece fanpage.Silalah LIKE. arigatou ^^
Assalamualaikum dan salam sejahtera.

tetiba perasan kat fb, kajang banjir. kat kawasan Metro Kajang. aik..rasanya tak penah2 banjir kat situ.

katanya hujan sejak pukul 2 tadi jadi penyebab banjir. abes la kalo ada kereta yang parking kat bawah bangunan tu.

kesian sape yang kena. Kajang mane penah sunyi dengan orang.sesak aje


 

bangunan kelabu tu la Metro Kajang. belah kiri tu jalan nak ke Bangi



depan pintu utama Metro Kajang






dalam Metro kat lower ground (sumber: fb)






ps: sini la tempat aku bese shopping, lepak, jejalan..hehe..

sumber:busuk.org

terkini: Lebih 200 kenderaan ditenggelami air separas bumbung kereta dalam tempoh kurang dari 5 minit. Antara kawasan yang teruk terjejas ialah Pasar Besar Kajang dan Plaza Metro. Ini adalah banjir terburuk dalam tempoh 10 tahun. Bencana ini disyaki berpunca daripada projek pertanian di kawasan Hulu Sungai Jelok. (sumber: Sinar Harian)






Terima kasih sudi baca sampai pengsan ^___^

9 rajin komen:

Cik Cempaka said...[Reply to comment]

boleh tahan dalam tu, tenggelam kete

Nong Andy said...[Reply to comment]

wah.. teruknya banjir!! habis tengelam keta... subahanallah!

Eera Shera said...[Reply to comment]

terukkan..ramai la yg terperangkap dlm metro tu

yura said...[Reply to comment]

ish kesiannye spe yang terlibat ni..

cik Kartun said...[Reply to comment]

pernah bnjir la eera. lame daa. sekali bnjir..amik huhu

farok313 said...[Reply to comment]

x sangke plak pekan kajang banjir teruk giler..tapi di hentian kajang ni aman jer??x merasai banjir..mudah2an x banjir..amin...

Ezad Skytech said...[Reply to comment]

tak sangka boleh banjir sampai macam ni kan...

Cik Bhulat said...[Reply to comment]

dasyat nya banjir..habes rosak kereta mcm ni..moga cpat beransur pulih

Shurazirah Sukhur said...[Reply to comment]

ha tu laa.dalam fb kecoh pasal kajang banjir.xsangka kann..huk3