Pentingkan diri



Masterpiece fanpage.Silalah LIKE. arigatou ^^
Assalamualaikum dan salam sejahtera.


dah seminggu tak berblog. i mean betul2 berblog. eh ada ke blog tipu2? em lantak la. rasa pelik je bila nak menulis. otak pun dah beku ngan idea. chop2..idea tu ada tapi bila nak karang tu macam jahanam je. berapa kali tah aku klik newpost...tak jadi pulak. back to dashboard..taip sikit..backspace... adei ayoyo apa jadi sama ama ni dey!!

ok sambung taip. lama pulak tertenung skrin laptop lama yang diformat baru ni..eh perlu ke cakap... hahaa.. makin lama makin merepek kan. kesian korang yang baca. em bajet sungguh diri ini.

alamak..asik ke laut je....pejam mata jap. dan bayangkan...pantai..bunyi ombak..dan... Aaron Aziz peluk dari belakang. Astagfirullahalazim!!! delete2!! 

sumber: google

oh abam aaron ajis ku...


emm...ok2 aku siyes ni. korang rasa tak yang sekali sekala kita ni kena pentingkan diri? terlalu tolak ansur dan bagi muka sangat akan buat sesetengah orang ambik mudah pasal kita dan dalam masa yang sama ambik kesempatan.

kadang2 aku menyampah ngan diri sendiri. selalu sangat bagi muka kat orang. selalu sangat jaga hati orang. sampai aku jugak yang susah. ibarat lilin yang membakar diri menerangi orang lain. apa jadahnya. tak ada makna la semua tu. hak hak hak ;)


bila buat sesuatu, tapi terpaksa, sama la macam tak ikhlas kan. baik tak payah je. lepas ni aku nak cuba keraskan hati la. lantak la kalo orang menyampah pun. ada aku kesah haha ;)


ps: bak kata orang, buat baik pun ada jugak yang tak suka. baik buat bodoh je ;p


 
Terima kasih sudi baca sampai pengsan ^___^

18 rajin komen:

Iffah Afeefah said...[Reply to comment]

ade mse kene pentngkan diri juga

aimaniman said...[Reply to comment]

kita buat sesuatu demi kepuasan diri, bukan kerana orang lain.. so dengan ikhlas la.. kalau tidak, baik diam je..lagi baik kann

cik Kartun said...[Reply to comment]

yupp..wat tak tau jep klu perlu

Jue said...[Reply to comment]

Mmg ssh nak puehkan hati smua org. Pastu kkdg pe kita buek org suke, ada yg x suke. Nak buek org suke kita bkn snang, nak buek org benci kita, satu saat pun bole *tangan di dada, mata ke atas*

AmirFX said...[Reply to comment]

Cucu kena ingt.. Buat baik berpada2 buat jahat jangan sekali yer Cu.. Adoh.. Nenek nak rehat dulu Cu.. hihi..

rozeeta rashid said...[Reply to comment]

bila kita terlalu baik dengan orang, mula la ada yang nak ambik kesempatan.

ciK LyndaWawa said...[Reply to comment]

betul.kadang2 buat baik pun org kate ngade2..=]

remyhazza said...[Reply to comment]

kita selalu gak cam tu....
tapi bile difikir2kan....
biarlah kita yg jadi lilin.....
ade hikmah menanti nanti....

Nong Andy said...[Reply to comment]

Pentingkan diri.. itu dah lumrah manusia. asalkan jgn keterlaluan dan menyakiti org lain udah le.. Eera. slalu jaga hati org yer? baik sikap tu.. tapi jgn smpai org take advantage kat Eera k..

Liyana Zahim said...[Reply to comment]

tkpe2.. jd cam lilin dpt phala tau? ekekeke..

Ezad Skytech said...[Reply to comment]

kalau kita sendiri rasa tak selesa nak buat benda tu...rasanya tak payah buat kot...hee~

ciK LyndaWawa said...[Reply to comment]

kdg2..kta pelu sacrife unt org lain,kan..

Ct Aja said...[Reply to comment]

hihihihi, be tui2, asyik fikirkan org laen, dah tiba masa fikirkan diri sndiri, biarla org nak habak ape pun janji kita bahagia dan benda 2 x salah...hihihi

msredcheesecake said...[Reply to comment]

Kalau jadi lilin tapi tak happy tak ikhlas, jadi selfish mungkin perlu.....

Rtp Farra Arisha said...[Reply to comment]

sometimes, have to be to. bertindak mengikut gerakan hati dan minda..

M Fizan said...[Reply to comment]

ada beza tau berkompromi dan bodoh.. hehe.. sometime kita kena selfish.. kan? ^_^

Eera Shera said...[Reply to comment]

aku suka baca semua komen korang.. semua ada betulnye ;)

MeeRole said...[Reply to comment]

<--- aaron aziz datang melawat..haha