Video Kelip-kelip nyanyian Remy Ishak- OST Filem 29 Februari


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Filem berkisarkan kisah cinta antara dua insan berbeza latar belakang, agama dan budaya ini akan menampilkan kisah sejarah di negara ini. Filem ini menampilkan  Remy Ishak dan aktres baru berbangsa Cina yang juga bekas naib juara pertandingan Miss Astro Chinese International 2006, Jojo.  


Ia mengenai kehidupan seorang lelaki bernama Budi yang dilahirkan pada 29 Februari 1896 dan telah melalui pelbagai peristiwa penting dalam sejarah Malaysia.



Antara sejarah yang akan dipaparkan adalah sejarah penjajahan Jepun, kemerdekaan Tanah Melayu dan juga rusuhan kaum yang berlaku pada tahun 1969.

Keunikan 29 Februari yang muncul empat tahun sekali telah memberikan satu idea menarik kepada KRU Studios untuk menghasilkan sebuah filem bercorak cinta muzikal yang akan turut menjadi filem pertama dalam bentuk tiga dimensi (3D) terbitan produksi tersebut.

sumber: tupai.com

#Abam Remy ku ini bagi watak apa pun jadi. Menyanyi pun boleh. Teror kan. 








 Banner


Raksasa lawan atromen, dah baca sila la komen ^___^

5 rajin komen:

ABU said...[Reply to comment]

oh filem mesia baru er.. tak dengr lagi pun sal ni.. baru tahu.. muzikal? mcm high school musical la tu kan hehehehe

remyhazza said...[Reply to comment]

tbar nak tunggu filem nie... nak tgk wife angan anak kawan remy belakon dlm filem nie.... tapi extra jer la.....

zera eira said...[Reply to comment]

wahh. macam best. na tgk juga!

Iffah Afeefah said...[Reply to comment]

Wahhhhhh da dgr smlm

sore not bad

kura said...[Reply to comment]

jojo? ouch. terus google! hahha