Ajek Hassan penyanyi popular Youtube

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Mahathir Hassan atau Ajek, 36 tahun adalah seorang ahli perniagaan kelahiran Terengganu yang kini menetap di Perth, Australia. Kerinduannya terhadap kampung halaman setelah lebih lapan tahun menetap di negara kanggaru itu menyebabkan beliau sering menghabiskan masanya bermain gitar dan menyanyi lagu-lagu Melayu popular.
Namun, ‘tindakannya’ memuat naik lagu-lagu yang dinyanyikannya dalam laman Youtube tiba-tiba mencetuskan fenomena yang luar biasa.

Ajek Hassan: Penyanyi 'Pemalu' Yang Ditonton Jutaan Peminat Di Youtube

Sehingga kini, lebih 3.5 juta orang telah menonton persembahannya menjadikan Ajek antara penyanyi yang popular dalam laman tersebut.
Sementara itu, Ajek semalam juga mengumumkan akan keluar dengan albumnya sendiri tidak lama lagi yang diterbitkan oleh pemain gitar terkenal, Rafi. Menurutnya, ia mengandungi lima lagu ‘cover version’ dan dua buah lagu baru.
Nah korang layan la medley 14 lagu2 slow rock melayu ni. Sedap jugak dia bawak. Berbakat dia ni.
sumber:sini



Korang memang hebat kalo KLIK sini!
 Banner

Raksasa lawan atromen, dah baca sila la komen ^___^

5 rajin komen:

remyhazza said...[Reply to comment]

biar beribu batu diperantauan... jati diri melayu takan hilang.....

zera eira said...[Reply to comment]

wahh, zera baru tahu. thanks ya sharing! :)

kura said...[Reply to comment]

uwaa. tak boleh tengok, kena block. tak guna punya wifi.

ABU said...[Reply to comment]

errr aku tak kenal pun mamat tu..

Cik FaRiZaM said...[Reply to comment]

singgah n follow sini :)

dr,
afasz.blogspot.com