Usahlah berpura-pura

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Berapa lama seseorang tu mampu berpura-pura?

Ada yang cakap, kalau seseorang tu berpura-pura, lama2 nanti kita boleh perasan. Yela..selama mana je seseorang manusia tu mampu menyembunyikan sikapnya yang sebenar. Aku ada terbaca dalam satu buku yang menyatakan kalau kita nak tau sikap sebenar seseorang tu, tinggallah bersama dia beberapa hari. Kerana orang mampu berpura-pura cuma dalam 3 hari! Lebih dari tu perangai dia yang sebenar boleh nampak.

Errr..buku tu bagi tips kalau mertua nak tau sikap menantu yang sebenar. Tapi boleh je kan guna dalam apa pun situasi kan kan..yang penting, periksa dulu. Kang tak pasal2 dah tuduh orang. Keikhlasan adalah sesuatu yang kita tak nampak.

Ikhlas tu umpama semut hitam, atas batu hitam, di malam yang kelam.


Ps: aku benci si penipu….





Terima kasih sudi baca sampai pengsan ^___^

11 rajin komen:

massiz said...[Reply to comment]

paling tak suke owg menipu! pelik kn owg yg nk berpura pura nie,xphm tol...hee~

Nong Andy said...[Reply to comment]

berpura-pura baik gitu?

ahahaha.. aku berpura-pura rajin depan mertua.. abis xkan nak malas2 depan mertua ye tak?

ada ketikanya perlu juga berpura-pura dlm situasi tertentu! tapi kalau org berpura-pura baik dgn kita dgn maksud tertentu dan kemudian tikam belakang.. itu memang jahanam!!

هانيم إرشاد said...[Reply to comment]

same la kite, tak suke dengan penipu!!!

Muhammad Saiazuan Norhalik said...[Reply to comment]

huhu musuh dalam selimut..

Hans said...[Reply to comment]

yups
tahu xper
bila tahu orang tu menipu memang rasa sakit betul hati


P/S : Terima Kasiih Bantu Hans

http://hanspunyablog.blogspot.com/2012/02/pusingan-akhir-contest-gadget-impian.html

remyhazza said...[Reply to comment]

kekadang tak sampai 3 hari pun kita dah nampak true kaler......
sekejab jer.....

msredcheesecake said...[Reply to comment]

Tak yah la pura2 ,... Penat lah berlakon....

Teenager Housemaid said...[Reply to comment]

saua selalu je kene tipu..huhu

cik Kartun said...[Reply to comment]

kalau seseorg tu boleh berpura2 lebih dari 3 ari?? mesti boleh di nobatkn pelakon terbaikkkk! huhuhu

Ezad Skytech said...[Reply to comment]

3 hari je ye tahan...hehe..hari ke-4..keluar la perangai sebenarnya...

AmirFX said...[Reply to comment]

Gigit jer tengkuknya.. haha.. :D