Syukur masih bernafas

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Pagi yang indah. bersyukur aku masih bernyawa. Alhamdulillah...Bila diimbas kembali 22 tahun yang lalu, hari yang sama cuma waktu aje berbeza, lahirlah aku ke dunia ni. Hadir ku melengkapkan cinta sepasang suami isteri yang baru setahun berkahwin.

di usia ini (tudia ayat karangan SPM) masih banyak lagi yang belum tercapai. aku masih belum mampu menjadi hamba yang baik, anak yang baik, kakak yang baik, kawan yang baik, isteri yang baik dan ibu yang baik. alamak terlebih sudah!

semoga Allah memberkati hidupku, meredhai segala pemberianNya, memudahkan urusan ku dunia dan akhirat dan menunjukkan aku jalan yang lurus juga memberi aku jodoh yang baik.. ahaks! sungguh pun hamba hanya pacal yang hina (ayat zaman Melaka pulak)

oh tak sangka aku masih muda. rasa muda. jadi muda. memang muda. kedutan di muka? tak ada!



Terima kasih sudi baca sampai pengsan ^___^

14 rajin komen:

Hanie Dew said...[Reply to comment]

ammiinn...insyallah.memohon kepada-Nya lebih afdal dari mohon kat wall FB. hahahha..

like last statement. rasa muda, jadi muda. rasa tua jadilah tua. hahahhaha

cIk JanNah said...[Reply to comment]

insyaallah semoga dipermudahkan segala urusan

remyhazza said...[Reply to comment]

happy birthday to eera....
abg remy doakan kesejahteraan dan kemurahan rezeki yg berlimpah.....

Muhammad Saiazuan Norhalik said...[Reply to comment]

hehehe selamat hari tua.. ;)

Munnafendy said...[Reply to comment]

semoga hari2 yg mendatang semakin baik...xbyk sikit pun jd =)

robotkuning said...[Reply to comment]

kenyataannya : udah makin tua..erk..udah makin tambah usia ^___^

Jue said...[Reply to comment]

ko nye starting entry tu mmg kalau wat esei SPM, cikgu tangkap leleh bc hihihi

cam hanie ckp, aku sokong lst statement tu hihi

teratak hati said...[Reply to comment]

happy birthday eera..semoga tercapai semua yang diimpikan..

AmirFX said...[Reply to comment]

Lama dah tak pengsan.. Pengsan kejap.. haha..

Ezad Skytech said...[Reply to comment]

ayat last tu best...haha~

Fatin Nadia said...[Reply to comment]

Happy belated birthday..!! da boleh kawen da neh.. hee..

best baca karangan.. chomel jep..^^

Teenager Housemaid said...[Reply to comment]

alamak kak eeraaaa~
sorry lambat wish!

happy belated birthday kak eera...:D
moga sentiasa dalam redha Allah..:DDD

Rapunzel Cikilolo said...[Reply to comment]

eera, happy birthday.

beday aku last week lagi sedih. ke sana sini 24-7. no celebrate. no wish. sedih...

rozeeta rashid said...[Reply to comment]

semoga panjang umur, murah rezeki n bertemu jodoh yang baik n berkekalan sampai syurga. insyaAllah. =)