Soalan tak berapa nak pandai

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

situasi: jadi tetamu pada tuan rumah yang ada pertalian darah. memandangkan ada lelaki yang bukan berstatus suamiku, atau abangku atau bapakku dan seumpamanya. lalu aku pun tentulah tidak membukak tudung ku yang bukan la ala2 selendang Yuna tu.

lalu aku ditegur seorang pompoan hampir sebayaku, kenapa aku masih bertudung di dalam rumah. siap bagi gelaran ustazah lagi. tak tau sama ada dia lupa atau buat2 lupa ada lelaki lain dalam rumah tu. kalo tak, bukak baju pun takpe.


biarpun kita ni tak baik, tapi janganlah kita halang orang buat baik.


ps: cuba jadi baik



Terima kasih sudi baca sampai pengsan ^___^

13 rajin komen:

Iffah Afeefah said...[Reply to comment]

Penah je dengr soklan ni
padahal abg ipr die ade

susulemakmanis said...[Reply to comment]

yes betull..cuba jadi baik:)

Munnafendy said...[Reply to comment]

btul la eera..sy dah serba slh gk ni sbb 1day akan berada disituasi yg sama...bila pakai takut ade yg bisik2 kate nk jd ustzh la pe lah kan... ermmm

cik Kartun said...[Reply to comment]

pernah jugak kne tgur cm uh..
haishh.. wat bek p0n kne tgur.
wat jht kne ngumpat @_@

Muhammad Saiazuan Norhalik said...[Reply to comment]

apa la diorng ni, skrng ni klu orng tgk girl pakai tdung labuh je panggil ustazah.. apa la yang diorng pk ni, normal la kan pakai mcm tu, yg tak normal yang suka freehair tu.. ish..

good work, jgn trpengaruh ngan manusia yg suka menonjolkn aurat..

Uchi kay-f @hmad said...[Reply to comment]

iye stuju dgn ayt di ps!

terima kasih kerna singgah diblog saya eerashera!

Teenager Housemaid said...[Reply to comment]

bila kita memulakan sesuatu memang org akan tanya and cakap mcm2..huhu..
tapi, lama2 senyaplah..

:)

saya pun harap sgt, tak payahlah nak halang org yg nak buat baik...-_-'

Kancil 8349 said...[Reply to comment]

dosa bukan dia dapat pun...

cinnamon.com said...[Reply to comment]

setuju sgt,mmg tak boleh pun buka aurat bila ada yg bukan mahram..

tapi orang la ni,tak kisah semua tu..

mungkin tak ada ilmu..atau tahu,tapi buat2 tak tahu..

ambil mudah dlm semua perkara..inilah jadinya.

cIk JanNah said...[Reply to comment]

mungkin dia lupa kot atau pelik atau kurang pegangan agama? kadang ramai tak tahu antara muhrim dan bukan muhrim lebih2 lagi kalau dikalangan ahli keluarga

remyhazza said...[Reply to comment]

mungkin dia terlupa.....
hukum muhrim mahram nie ade pelbagai.....
tapi tak salah kalau kite terang kan balik kat dia....
biar dia faham....
tapi kalau die ikut yg kita buat... lagi afdal

Emmet said...[Reply to comment]

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

Nong Andy said...[Reply to comment]

Lupa? tak belajar? hurm..