Mr Brain


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

korang penah tengok Mr Brain? cite ni baru lagi..dalam pertengahan tahun lepas. Kenal pelakon Takuya Kimura? dia la Mr Brain.

Mr Brain atau nama sebena dia Tsukumo Ryusuke, seorang neuroscientist. dia baru je mula bekerja kat Institute of Police Science (IPS). rasanye dia baru abes belajar kot.

polis ingat dia penjenayah yang pasang bom. padahal dia nak matikan bom masa ni. haha


tiap kes dia cuba selesaikan dengan memahami dan mengkaji cara seseorang berpikir. Tanbara, detektif polis yang awal2nya tak suka bekerjasama ngan Tsukumo tapi akhirnya terpaksa mintak tolong gak sebab Tsukumo ni memang pandai.

  
Tanbara dan Hayashida, pegawai polis. 


Tsukumo suka makan pisang. sebab dia kata otak manusia perlu banyak tenaga. pisang kan tinggi paras gula. dalam lab dia memang ada pisang. sampai kat hujung cite tu, semua scientist2 kt situ pun makan pisang haha..



Yuri Kazune


Tsukumo ada assistant, Yuri Kazune. suka tengok dorang bedua. best kalo dapat bekerja ngan orang macam Tsukumo ni sebab dia supportive dan kelakar. tapi kadang2 perangai dia memalukan jugak. sesuka hati dia je nak cakap apa. memang muka tembok abes la.


banyak jugak la dalam cite ni dia terangkan pasal otak manusia. banyak la mende boleh tau. Tsukumo ada cakap yang bila kita menipu, mata kita akan pandang belah kanan.

Tsukumo memang suka cakap dekat2 macam ni. konon
 gaya nak baca pikiran orang la padahal saje je



rasanya kes ni paling best. personality disorder!


cite ni pendek je. dalam 8 episod. tapi dengar2 ada season 2. dorang tengah shoot skang ni..oo gila tak sabar!

Mr Brain, suspen, mendebarkan, pelakon yang best, kelakar...so aku bagi 5 star!




Terima kasih sudi baca sampai pengsan ^___^

13 rajin komen:

remyhazza said...[Reply to comment]

crita korea ke nie......
biler teman nak dpt tgk.....

Eera Shera said...[Reply to comment]

@remyhazza tak la..cite jepun

Ezad Skytech said...[Reply to comment]

tak pernah tengok lagi..macam menarik je ni...hee~

cik Kartun said...[Reply to comment]

CK suke mkn pisang!!!
smpai cik mama kata mcm Monyet.. huhh~ jht tul @_@

Iffah Afeefah said...[Reply to comment]

cam best

cte jepun lak
ade laki ensem tu
ai likeee

Hanie_Dew said...[Reply to comment]

ooo..takuya kimura...ok. aku donlod skrg. haaaaa...dah lame tak layan J-Drama.

Eera Shera said...[Reply to comment]

@Ezad Skytech tgk la best tau

Eera Shera said...[Reply to comment]

@cik Kartun hoho baru tau

Eera Shera said...[Reply to comment]

@Iffah Afeefah takuya kimura mmg ensem ;)

Eera Shera said...[Reply to comment]

@Hanie_Dew cpt2 donlod..j-drama lg best ;)

AmirFX said...[Reply to comment]

Lama dah tak nonton crita Jepung...

ABU said...[Reply to comment]

tak pernah tahu kewujudan cerita ni hahahaha :P

Teenager Housemaid said...[Reply to comment]

ramai yg kate cite ni best...
tapi, tak ade kesempatan nak tgk lg..
ouh ouh ouh..takuya kimura!