Orang muda selalu bermasalah

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


remaja selalunya bermasalah. yang bersalah tu selalunya remaja. apa2 yang buruk semuanya remaja. walopon tak semua. tapi yang tua pulak tak semestinya betul. yang tua tak bermakna tak buat silap.

yang muda belum tua lagi. yang tua dah penah rasa muda. walopon yang tua dah lebih makan garam (tu yang darah tinggi kot), tak bermakna dia tau semua.

tak kira umur, muda ke tua ke..semua buat silap selagi dia dikenali sebagai manusia. semua ada dosa.

apa pun alasannya, yang muda hormatlah yang tua. satu hari nanti yang muda jadi tua gak. tu pun kalo sempat tua. mana tau kan.


Terima kasih sudi baca sampai pengsan ^___^

14 rajin komen:

Uchi kay-f @hmad said...[Reply to comment]

awk muda remaja kan?


btw,haah setem yg ade afdlin tue..

remyhazza said...[Reply to comment]

kan baik kalau saling hormat menghormati....
kekadang buah fikiran org muda pun boleh dipakai.... fresh brain, fresh idea.... tak gitu ???

cik Kartun said...[Reply to comment]

nape CK ase ayat belit2..
kple dah pusing wat report @_@

Iffah Afeefah said...[Reply to comment]

xsume kan

mude ke tue ade mslh mmsg2

npe bukak g+ lmbt sgt
last2 bkk link je trus

Si qusowt said...[Reply to comment]

qusowt pon baru dapat selesai kan 1 masaalah..pening tol

huh!da lame x datang blog ni..:)

Nong Andy said...[Reply to comment]

Kadang aku marah bila di tegur oleh yg lebih tua.. mungkin cara teguran tu angkuh sangat! pedas lagi menyakiti hati. Tapi ada juga 'leteran' yg berbelas-belas tahun dulu dari org yg lebih tua, Kini aku faham dan tersenyum mengingatinya-benar sungguh leteran itu (tapi masa muda dulu mencebik je bila kena leter)

*teringat arwah.. teringat leterannya yang berbisa. Mungkin caranya salah.. dulu aku benci, tapi kini..

HalaTuju said...[Reply to comment]

yup betol dah tu,.
masing-masing ada
kelebihan..

Gen2Merah said...[Reply to comment]

ya, baik yang muda mahupun yang tua, sama2 lah kita saling hormat menghormati... lebih2 lagi yang muda tu kenalah respek dengan nasihat org yang lebih berpengalaman...

Paris Lipton said...[Reply to comment]

yeke yeke? dh tua ganyut pn ade je...huuuu

Teenager Housemaid said...[Reply to comment]

kita semua baik muda atau tua, kena learn how to respect each other...:)

ciK LyndaWawa said...[Reply to comment]

setuju! hohoho..betul....org muda yang takde pendirian selalunye bermasalah...didikan tu penting..

Dylla Abas said...[Reply to comment]

org muda zaman sekarang agak agresif.sebab tu susah nak ditegur.tapi yg tua pun guna la cara yg berhemah utk menegur.sama-sama saling menghormati..baru la aman hidup ni kan :)

aizamia3 said...[Reply to comment]

pernah tegur budak sekolah tapi diejek balik.. huhuhu.. sedih rasa hati.. kita cakap elok-elok bukannya marahkan dorang.. apa yang bagusnya melawan balik cakap orang sedangkan untuk kebaikan diri sendiri..?

zareliqa afiqa said...[Reply to comment]

Muda mudi yg belum matang kot..tp ada jugak yg da matang :)