Kembali jadi perantau

salam semua.

perghh..lama gila tak bukak blog.hehe..entry yang sepanjang bulan puasa ni auto publish. hehe..lama dah tak blogwalking ke blog2 orang. sori ek korrang. dah tak tau apa yang jadi kat blog ni.haha.... raya lagi kan, so aku nak wish selamat hari raya kat semua. maap zahir dan batin, luar dan dalam.

dah lama sangat cuti, sekarang dah kembali jadi perantau. merantau ke tempat penyu bertelur.hari ni hari kedua lepas semester baru bukak. pehhh...sekarang aku dah sem 5, tahun TIGA! huhuuu,...dah jadi ahkak senior. hihii :p lagi setahun je lepas tu habis la.

apa yang best dah masuk tahun TIGA? adoyai...kena buat final year project (fyp). sem ni buat proposal and preparation. sem depan dah kena mula buat project. field work, report, presentation, journal. aduh fenin..fenin. ceh poyo je tu padahal baru dapat pikir tajuk je. kih kih kih...

sem ni aku agakla bersemangat waja kan. bukan sebab sem bermula di Syawal yang mulia ini mahupun dalam bulan kemerdekaan ni. tapi sebab sem ni sampai la abes study, aku duk kat hostel. sem lepas dan sem 3 dok rumah sewa. oh... tak amboh dah. hahaha...dok hostel baru rasa real student life. cewah... aku mintak bilik untuk 2 orang. nasib dapat. mahal la sikit tapi ok la.

comel tak katil aku?hehe...bantal peluk tu baru beli!

rumah sewa? bil elektrik melambung, sewa yang agak mahal, kerenah housemates yang macam2, jauh dari kampus, belanja barang dapur, dok ramai2....oh no no no... SHARING IS SCARY ok! serik dah aku sampai aku cakap kat mak, keje nanti nak berulang dari rumah je ek? hehe..tak pun sewa rumah dok 2 or 3 orang. tak pun kawin je la dok ngan laki je..hoho..yang last tu gurau jek :p

ni bilik aku..baru ade privacy kan..

pehlis la..aku tak tahan la layan kerenah orang. pulak aku ni suka memendam perasaan. lepas tu merana sesorang. aku tak reti nak terus terang. aku tau hentak meja, buat muka ngan buat tak tau je.hehe... aku suka dok sorang2. privacy kan... :)

baru je balik sini. boleh tak kalau aku cakap aku homesick?hehe... mak abah.....!!!




7 rajin komen:

JIJI YU said...[Reply to comment]

katil engko atas je cantik..bawah muahhaa

Eera Shera said...[Reply to comment]

x psg tikar getah lg la..haha

suha said...[Reply to comment]

cik suha suke dok umah sewa tp tetap sukekan privacy..well,cik suha amek single room..(^_^)

Eera Shera said...[Reply to comment]

x bleh nk amek single room la cik suha. dorg yg menyewa ni mesti nk amek rmi org..nk byr murah

haslinda said...[Reply to comment]

emm, mcm master bedroom je tu. selesa laaa mcm tu... :)

Eera Shera said...[Reply to comment]

haah blik no 1..hihi

Anonymous said...[Reply to comment]

haah...sharing is scary...haha...tenang ckit dok ostel...wahahaha