Ingatlah orang yang tersayang

salam.

macam mana nak ingat orang yang tersayang?

pakai topi keledar, dan ingatlah orang yang tersayang.heheee...

biasanya, bila kita jauh dari orang yang kita sayang, bila dia pergi jauh atau pun bila dia dah tak ada lagi, baru la kita tau menghargai. berguna ke rasa sayang itu saat dia tiada lagi..haha jiwang berkarat la pulak.

hari tu aku borak2 ngan adik laki aku yang study kat Melaka. baru je sem 1. pestaim ni dok hostel.

ko dok sana sedih tak bila jauh dari mak ngan abah?

a ah sedih la jugak bila teringat.

hah..tau pun.bila dok uma degil. tak dengar cakap.

dia angguk. betul la kan.bila kekasih hati kita jauh dari kita, baru la kita tau betapa berharganya dia buat kita. 


sayang la ibu dan ayah kita. selagi masih ada. dorang segalanya buat kita. baik buruk dorang, dorang la anugerah yang paling berharga yang ALLAH bagi kat kita. tak semua orang dapat. tengok je la anak yatim piatu, anak yang dibuang. tak kenal ayah dan ibu...

banyak mana pun harta yang ada, tinggi mana pun kau berada, ingatlah ibu dan ayah la yang paling berharga!

p/s: mak abah, love you forever..







8 rajin komen:

JIJI YU said...[Reply to comment]

bil dah takder bru nak hargai..sudah terlambat

[sutera kasih] said...[Reply to comment]

betul2..ingatlah org tersayang.
tinggi mana pun kita belajar, selesa mana pun kita hidup sekarang, jangan sesekali ketepikan org tua kita :)



p/s: thanks dear sbb sudi letak banner tu, blog awk akan dimasukkan dlm bloglist :)

Hanis MY said...[Reply to comment]

Lawak ok ayat pakai helmet tu haha... Betul tu sygilah mereka selagi mereka masih ada...

Nazhirah Mazlan said...[Reply to comment]

betul la tu
sementara mereka masih ada hargailah :)

AmirFX said...[Reply to comment]

Pakei jak ktk topi keledar hari2.. haha...

zulhilmi.tempoyak said...[Reply to comment]

ingat2 la org...

what we give. n what will we try to get back.. huhu

aizamia3 said...[Reply to comment]

biasanya bile dah takde baru nak teringat mencari.. time ada depan mata sikit pun tak endah..

sue perbs.. said...[Reply to comment]

ye.... hargailah sementara ade ni