Sesuatu yang indah

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Rindu selalu hadir dalam setiap perjalanan kita. sesibuk mana pun, rindu tetap mencelah di tengah-tengah kehidupan yang panjang. 

Rindu pada seseorang, sesuatu atau pada masa yang dah lama ditinggalkan. 

Rindu makanan kegemaran, sahabat yang dah lama tak berjumpa atau hobi lama yang digemari.

Rindu membuat kita mahu kembali ke masa itu.

Waktu rindu itu singgah di minda, kita akan buat apa sahaja yang akan mendekatkan kita pada rindu itu.

Tak kiralah menyelak album gambar lama, pergi ke suatu tempat yang menyimpan banyak kenangan, mengharap kehadiran seseorang atau bercerita tentangnya berulang kali.

Ia suatu perasaan yang indah, ia datang bersama harapan. Harapan untuk bertemu sesuatu yang pernah hilang,  harapan untuk memilikinya sekarang.

Kalau tak pernah merindu, jiwa terasa sepi. Kalau terlalu merindu, jiwa menderita...



Terima kasih sudi baca sampai pengsan ^___^

13 rajin komen:

AmirFX said...[Reply to comment]

Rindu nak peluk onyeng kesayangan.. :D

cIk JanNah said...[Reply to comment]

rindu dan kita tak boleh dipisahkan :)

Afiq Yassin said...[Reply to comment]

rindu nak update blog ni.. hu3

Liyana Zahim said...[Reply to comment]

Rindu kucing2 yg dah mati.. :(

remyhazza said...[Reply to comment]

rindu pada kenangan semalam.....
bekali kali cuba melupakan... berkali kali juga..... ia semakin menebal....
akan ku biarkan rindu itu manjadi penantian.....

Muhammad Saiazuan Norhalik said...[Reply to comment]

homesick :(

Kancil 8349 said...[Reply to comment]

merindui apa yang dilalui...

cik Kartun said...[Reply to comment]

rindu yg telah pergi selama2 nya :(

aimie amalina said...[Reply to comment]

alhamdulillah dgn nikmat rindu kan
kalo x de rindu
x tawla ape akan jadi pd kita dinginnnn je manjang
huhuhuhu

kay_are said...[Reply to comment]

rindu betul zaman student dulu.. rase nak skolah balik je

Gen2Merah said...[Reply to comment]

rindu rinduan jadi kenang kenangan..

Hanie Dew said...[Reply to comment]

fengsan...!! aku rindu gilerr kat family aku kat kampung.. (T_T)

Jue said...[Reply to comment]

bc entry ko buat aku rindu arwah datuk

huhu