Perpisahan

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Awak2 semua sihat? Aku menghilang kejap. Bukan apa bizi beno dengan shooting drama, sesi fotografi dengan majalah la, fan meeting la, stage performance la, jemputan kenduri lagi, kerja2 amal lagi. Ahh stress.

Korang tau kan aku dah abes belajar. Tengah menanam anggur ni. Belum balik rumah lagi. Malam ni family bertolak dari Beranang. Tak sabar nak jumpa besok. Ahad baru balik. Rindu katil, pooh dan bau bilik hehehe

Jilid tesis yg buat poket aku rabak


Member2 ada lagi yg belum balik. Dah hujung2 ni, selalu sangat la lepak sama2. Walau tak ke mana sangat pun, dapat buat bising kat bilik orang lain pun jadi la kan. Lepas ni dorang rindu pulak nak tengok senyuman menggoda aku kan haha perasan.

Farewell party pukul 2 pagi Rabu kelmarin. Aku dan rumet yg tengah tidur dibangunkan. Dah berapa lama aku tak tidur awal woi. Dah rasa macam dalam rancangan realiti pulak main kejut2. Singgah sahur ke apa ni.


Tq for this mabeles blackforest cake


Geng2 semua dah berkumpul. Aku yg baru bangun jalan sambil gosok2 mata. Bermimpikah aku bila nampak sebijik kek di tengah2 ramai? Cewah. Sebenarnya dengar ada kek la yg buat aku bangun tu. Kalo tak maunya sambung krohhh..krohhhh...

Dan sebab malam tu. Sebab satu kejadian yg aku rasa macam dah hilang akal, aku dapat gelaran baru. Shera The Witch. Sebab apa, kitorang je la tau. Shhhh..rahsia. Bukan selalu nak buat perangai kan. Ah Avada Kedavra!!



Shera The Witch!


Hah! Sebelum tu Jumaat minggu lepas, geng2 Mak Jemah ni dah buat kecoh kat Pizza Giant K. Terengganu. Hamboih detailnya. Kitorang dah buat gaya macam Pizza tu kitorang sewa untuk hari tu. Tak reti2 nak balik. Maklum la bergambar macam pelancong. Tapi serius la best. Lepas ni belum tentu dapat jumpa selalu kan. Awak2 kan jauh.



Geng Mak Jemah: Wawa, Farah, Imah, Nad, Jie, Izzah, Farah, Wahida. 



Dalam gambar ni, 3 orang je ada lagi. Yg lain semua dah balik. Take care. Moga berjumpa lagi.



ps: intro tu poyo je. Aku bizi abeskan drama Korea kakakaka. Best wei King 2 Heart :)





Raksasa lawan atromen, dah baca sila la komen ^___^

29 rajin komen:

cik lala said...[Reply to comment]

wah..merdekalah lpas ni...yeeehhaaauuuuwwww.....

Cik Rongoks said...[Reply to comment]

sedapnye kek !! ^^

♥ wawawawa ♥ said...[Reply to comment]

wahh bestnye dah habis blaja ^^

Remy hazza said...[Reply to comment]

seronoknya, perpisahan yg dirai.....
moment2 indah yg takan berulang..... sekali dlm hidup.... bertahun terpahad dimemori.....

teratak hati said...[Reply to comment]

Sedapnya blackforest kek..mmg best time tggu nk blik cmni..lepak2 utk kli trakhir dgn kwn2..

Nong Andy said...[Reply to comment]

aku terleleh air liur melihat pizza :D

wah terror la ambil gambar. main blur muka :D

DSLR ke...?

ABU said...[Reply to comment]

oh sekrang msti tenga jadi job seeker.. good luck then..

mizz miaizzati said...[Reply to comment]

cantiknyee kek tu..sedihh kan bila dah lama berkawan terpaksa bawa haluan masing2..

Nurulee said...[Reply to comment]

Sedapnya kek, sedapnya pizza. Ohhnooo, teringin =D

http://thenurulee.blogspot.com/2012/07/le-complain-day.html

ஜ miss klanika ஜ said...[Reply to comment]

farewell party yg akan dikenang sampai bebila kan. semoga cpt dpt koje

zaujah until jannah said...[Reply to comment]

awak nak tau bp hengget jilid thesisi tuh.. kite dgr 80 .. btol ker..?

ghost writer said...[Reply to comment]

nak juga rasa sekali camna celebrate hari ULTAH.

missha said...[Reply to comment]

kek tu nampak sedap :) hehe

anismelon said...[Reply to comment]

merdeka..merdeka..hehe..lapo perut tengok makanan..:)

nn lylyn said...[Reply to comment]

tahniah abis dah =)

Teenager Housemaid said...[Reply to comment]

erk..serius shooting drama, fan meeting, sesi fotografi?????

hehehhee..

sedapnya kek tu..alamak teringin nak makan kek black forest pula...

Remy hazza said...[Reply to comment]

kemana menghilang......
remy dtg nak tag nie.....he3

http://remyhazza-satuperjalanan.blogspot.com/2012/07/cik-buaya-1st-giveaway-choose-your.html

Shurazirah Sukhur said...[Reply to comment]

yayyy..samalaa kita.dah habis study,dah submit thesis,dah merdeka..hiks.

p/s:lama dah tak menyinggah sini.huhu anyway,all the best for your future :)

widiea azira said...[Reply to comment]

eeee takmo la tunjuk2 makanan. .kesian perut sy

Kancil 8349 said...[Reply to comment]

wah...dah merdeka rupanya..sekarang nak masuk alam pekerjaan plak

M Fizan said...[Reply to comment]

haha. memang tak caye pun intro tu. gila korea jugak rupanya. untung laaaa dah habis study.... hehe

Pondok Usang said...[Reply to comment]

kat beranang je kampuung nye... Salam Ramadhan dan selamat berpuasa dik... =)

Azham Vsvc said...[Reply to comment]

Fuhyoo......da abes belajar eyh? COngrats!

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan ;)

Edy Fee said...[Reply to comment]

sedapnye makan....
pizza
kek
perghhh
salam ramdhan

ain dzaya said...[Reply to comment]

shera the witch? nie mesti garang mak tiri abes kan?huhu
Ah Lan Wa Sahlan Ya Ramadhan ♥

anis said...[Reply to comment]

kite org untung x yh jilid lagsg. save. tp shah alam mura harga die

Cikgu Ma said...[Reply to comment]

salam ramadhan eera...=)

Hanie Dew said...[Reply to comment]

weewit..kek nampak sedap bila ditenung bulan posa ni..huhuhu..

tu kek sempenan besday ko ke sempena perpisahan tu.aku assume perpisahan la kan simetri sket ngan tajuk entry ko.huhuhuhu..

King Heart tak tgk lagi.rooftop prince separuh jalan, heavan ranch separuh. apa nak jd niii..pas raya la baru sambung..hhahaha..skrg sebok men flower shop kat fb.

Nur Aqilah said...[Reply to comment]

congratulation dear. hehe ko skang tggu konvo je nieyh.. im proud with u. ak insyaAllah tinggal praktikal je. then ikut la jejak ko. hehe sekejp je masa berlalu. cm xcy je perkenalan kita da hampir 10 taun. tiap kali ak igt blek kata2 ko "ko sombong dlu. ak senyum ko xbalas pn" peristiwa d koperasi kejohari. haha seriusly ak xperasan pn ko ada senyum kt ak. then detik persahabatn kita bermula bla ko xnk bawa blek novel. then ak mengoffer diri. haha detik penggilaan novel pn brmula. dari xbercakap jadi bercakap xhenti2. igt lg bla pn zuraidah comment dkt report kad. haha :p dear, thanks 4 everything. glad to have u as my best frenz. ko penah tgk ak ketawa. ko penah tgk ak menangis.

p/s: sori panjang lebar plak.